Vandbad

Vandbad

Mit faste vandbads-sæt

At bruge vandbad er en sikker og nem måde at håndtere ingredienser eller processer, der er følsomme over for varme – f.eks. at smelte chokolade.

Første gang jeg skulle smelte chokolade som 7-8-årig gjorde jeg det i en gryde, hvilket resulterede i en grynet masse, der ikke rigtig egnede sig til at hælde over is, som jeg havde tænkt mig (selvom det nu stadig smagte godt ;-) ). Jeg lærte derfor at bruge vandbad, hvilket giver et godt resultat hver gang.

Trinnene er som følger:

  • Tag en lille gryde, og kom et par dl vand i
  • Sæt gryden på et lille blus på lav varme
  • Sæt en større skål lavet af metal, glas eller varmetålende plastik oven på gryden, og vær sikker på, at gryden ikke rører vandet
  • Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i skålen – rør indimellem

Voila – smeltet chokolade :-)

Kommentarer

Pingback fra Chokolademousse | Camilla Sloth
19. maj 2012 at 12:35

[...] chokoladen over vandbad (se hvordan man laver vandbad her). Når den er smeltet, så hæld den over i en anden skål til afkøling – en dejskraber [...]

Pingback fra Flødeboller | Camilla Sloth
19. maj 2012 at 12:37

[...] 250 g af chokoladen over vandbad (se hvordan man laver vandbad her) og bræk de resterende 100 g ud i mindre stykker. Kom stykkerne i den smeltede chokolade og rør [...]

Pingback fra Brownies | Camilla Sloth
19. maj 2012 at 12:38

[...] mel og salt sammen og sæt det til side. Smelt smør og chokolade sammen i et vandbad (se hvordan man laver vandbad her). Rør halvdelen af sukkeret i den smeltede blanding og rør godt [...]

Skriv en kommentar