Bageunderlag

Et bageunderlag er et stykke silikone, der i princippet kan tåle varme og dermed kan komme i ovnen, men som er specielt genialt til udrulning. Jeg har købt mit i Italien, men jeg ved at Cook & Baker sælger et meget lignende i Danmark, der kan købes i Imerco (de kalder det et bageark). Det har indtegnet store ringe, så man kan rulle ud i helt præcise størrelser, men allermest anvendelige er de centimetermål, der befinder sig hele vejen rundt i kanten. De er fantastiske, hvis man f.eks. vil udrulle kanelsnegle og ikke lige gider hente linealen.

Et rigtig god ting ved bageunderlaget er, at det slipper utroligt godt. Derfor er det oplagt til f.eks. at hælde varme brændte mandler ud på, fordi man så, når karamellen er stivnet, nemt kan pille mandlerne og det ekstra karamel af. Bruger man f.eks. et porcelænsfad kan mandlerne sidde rigtig godt fast, og endnu dårligere erfaring har jeg med bagepapir, hvor man risikerer et lille fint stykke fastsiddende bagepapir på hver af sine mandler.

Jeg kan dog paradoksalt nok ikke anbefale at bruge bageunderlaget til at bage på – i hvert fald ikke, hvis det drejer sig om boller, småkager o.l., der skal ligge direkte på underlaget. Silikone har simpelthen en helt andet måde at bage bagværket på end metal, og resultatet blev for mig boller, der nok var færdige indeni, men som var fuldstændig bløde i bunden i stedet for den traditionelle hårde underflade. Med bageunderlaget mistede jeg altså mulighed for at lave den traditionelle bankeprøve i bunden, hvor man kan høre om brødet eller bollen er færdigbagt.

Hvis der er nogen, der har andre erfaringer med bageunderlag, vil jeg meget gerne høre dem! :-)

Skriv en kommentar