Kagecreme

Helt klassisk og enkel opskrift på kagecreme, der fungerer til det meste – f.eks. lagkager, fastelavnsboller eller som tilbehør til frisk frugt.

Ingredienser:

  • ½ liter fløde (kan erstattes med mælk, men bliver selvfølgelig ikke nær så godt)
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg eller 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 40 g mel

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen og rør hvedemelet i. Bring fløden til kogepunktet og hæld den i æggemassen. Rør det godt sammen. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op under meget svagt blus – ellers er der risiko for, at det skiller.

Lad kagecremen simre under omrøring til den har en passende, lækker, tyk konsistens. Lad kagecremen afkøle helt, før den anvendes.

Offentliggjort: 2. marts 2013 under Desserter.
Tags: ,

Skriv en kommentar