Fastelavnsboller

Fantastisk dejlige fastelavnsboller, der kan laves med creme eller marmelade, som man selv bedst kan lide.  De er så lækre, at det næsten er en synd kun at spise dem en gang om året – de vil altid være oplagte til f.eks. fødselsdage.

Portionen giver 12 fastelavnsboller, der bør spises helt friskbagte. De kan sagtens fryses, hvis man har bagt for mange.

Ingredienser:

Dej:

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lun mælk
  • 2 spsk sukker
  • 125 g smør
  • 1 tsk kardemomme
  • ca. 500 g mel

Fyld:

En halv portion kagecreme eller tilsvarende mængde marmelade.

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken og rør sukkeret i. Tilsæt kardemomme og halvdelen af smørret. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen sammen til en blød og glat dej. Lad dejen hæve en times tid.

Fylder du bollerne med kagecreme, så lav den mens dejen hæver – den skal nemlig været kølet af, inden den kommes i bollerne.

Når dejen er hævet, så ælt resten af smørret i. Dejen bliver ret klistret, så tilsæt en smule mere mel. Del dejen i 12 stykker og pres hver stykke helt fladt som en lille pandekage – tykkelse ca. ½ cm.

Kom en spiseskefuld fyld på hvert stykke og fold enderne sammen. Vend bollerne hurtigt om, så de samlede ender ligger nedad. Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve mindst en halv time.

Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag dem i 12-15 minutter ved 225 grader til de er gyldne.

Når bollerne er afkølede, så pynt dem med glasur (bland kakao, flormelis og en smule kogt vand sammen :) )

 

 

Offentliggjort: 2. marts 2013 under Ikke kategoriseret, Kager & Brownies.
Tags: , , , ,

Skriv en kommentar