Brunkager

Brunkager (medbragt på arbejde)

Opskrift på de bedste brunkager som mormor laver dem. Jeg troede i mange år, at det var en helt særlig familieopskrift, hun gik og gemte på, men da jeg så spurgte, viste det sig, at det er en gammel opskrift fra Karolines Køkken….Men det gør nu ikke brunkagerne dårligere!!

Jeg har kun ændret en ganske lille smule på opskriften, da man jo gerne må sætte sig eget præg på tingene :)

Der bliver ca. et par hundrede brunkager af opskriften – svarende til det fyldte glas på billedet.

Ingredienser:

  • 250 g smør
  • 225 g sukker
  • 125 g sirup
  • 10 g potaske
  • 2 tsk stødte nelliker
  • 5 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 40 g syltet citrusskal, f.eks. pomeransskal eller appelsinskal
  • 50 g smuttede mandler
  • 500 g mel

Mormor i sit køkken

Fremgangsmåde:

Kom smør, sukker og sirup i en gryde og varm det op til alt er smeltet. Hæld massen over i en skål. Udrør potasken i lidt koldt vand og kom den i skålen. Hak mandlerne groft og kom dem i sammen med krydderierne og den syltede citrusskal. Ælt melet i.

Tril dejen til seks pølser med en diameter som en femkrone. Kom dem i køleskabet og lad dem blive helt kolde (tager ca. et par timer) – så er de meget nemmere at håndtere. De kan også fryses og bages løbende, som man får lyst til dem.

Skær pølserne i så tynde skiver som muligt og bag dem ved 180 grader i 5-8 minutter, afhængigt af hvor tynde det er lykkedes dig at skære dem ud. De skal være brune uden at være brændte, når de er færdige.

Lad brunkagerne hvile et minut på bagepladen, når de kommer ud af ovnen, og flyt dem derefter over på en rist. Når de er kolde og sprøde kommes de i en lufttæt beholder, hvor de vil holde sig friske og lækre længere – men de er naturligvis allerbedst nybagte :)

Offentliggjort: 25. december 2012 under Småkager.
Tags: ,

Skriv en kommentar