Syltede appelsinskaller

syltede appelsinskallerSupermarkedets syltede appelsinskaller er som regel udmærkede, men der er virkelig ingen grund til ikke at lave sine egne, da det bare kræver en appelsin og lidt sukker. Én appelsin giver omkring 50 g appelsinskaller- svarende til en stor håndfuld.

Ingredienser:

  • 1 appelsin (helst økologisk)
  • 100 g sukker
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

Vask appelsinen grundigt og skræl den, som man normalt ville (med “det hvide” og det hele) og kom stykkerne i en lille gryde med sukker og vand. Sæt gryden på et lille blus, skru helt op og lad appelsinskallerne koge. Rør rundt indimellem.

Kog appelsinskallerne til de er bløde og møre, det tager ca. 15-20 minutter, og den nu lækre appelsinsirup, skallerne koger i, vil have en temperatur på 105-110 grader. Fisk de lækre syltede appelsinskaller op og læg dem til afkøling på et skærebræt, inden de skæres ud i mindre stykker.

Brug f.eks. de syltede appelsinskaller i kager eller konfekt, og husk at den dejlige appelsinsirup, der bliver til overs, endelig ikke må gå til spilde. Erstat f.eks. noget af sukkeret i en kage med det, eller brug det i festlige drinks – det er altid et hit!

Offentliggjort: 19. oktober 2012 under Tilbehør.
Tags: ,

Skriv en kommentar