Foccacia

foccacia med salvieOpskrift på virkelig dejlig foccacia, som jeg fandt inspirationen til efter en stormende forelskelse i salvie. Alle slags friske krydderurter kan dog bruges, eksempelvis basilikum, timian, oregano eller rosmarin – og en kombination vil være fantastisk.

Der bliver ca. 10-12 skiver af brødet, og det er oplagt at servere til tapas eller som tilbehør til alskens retter. Men det er også genialt bare at spise det frisk fra ovnen kun med smør eller olie + et lille drys parmesan. Uuhmm!

Ingredienser:

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • ca. 350-400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie + ekstra til pensling
  • 1 tsk sukker
  • en håndfuld friske krydderurter efter eget valg (eksempelvis 20 store blade salvie)
  • groft salt til drys

Fremgangsmåde:

Hak krydderurterne. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og sukker. Rør lidt rundt så det opløses. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt den ene halvdel  af krydderurterne i, når dejen har en fin og blød konsistens. Sæt dejen til hævning i en halv times tid.

Pensl et fad på ca. 20×30 cm med olie – også op ad kanterne. Ælt dejen lidt og fordel den derefter i fadet. Lad den efterhæve en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl overfladen af dejen med olie og lav 15 dybe huller hele vejen igennem dejen med fingeren. Drys med lidt groft salt og krydderurterne. Bag brødet i ca. 27 minutter, til overfladen er lækker gylden og sprød.

Lad din foccacia hvile lidt i formen og vend den så forsigtigt ud. Den vil muligvis sidde en lille smule fast i kanterne, men så løsn den bare med en kniv – den vil næppe sidde helt fast grundet de store mængder olie ;-) Foccaciaen er klart bedst lun, så server med det samme!

Offentliggjort: 2. september 2012 under Boller & Brød.
Tags:

Skriv en kommentar