Chokoladetærte

Opskrift på den lækreste chokoladetærte, jeg nogensinde har smagt – selvfølgelig, må jeg tilføje. Tærten tilhører nemlig Den Store Mester, min yndlingskok Raymond Blanc, der i min bog kan alt og ved alt – og samtidig er det mest sympatiske og lidenskabelige menneske i verden. Så er der vist ikke sagt for lidt :D

Chokoladetærten består helt simpelt af en sprød crumble-bund med en drøm af en chokoladecreme ovenpå. Meget tid kan vindes ved at bage bunden dagen før, tærten skal bruges, men cremen skal man vente med at komme på til samme dag, den skal spises – så risikerer man ikke, at bunden bliver blød. Portionen giver 8 rigtig pæne stykker :-)

Det kan i øvrigt anbefales at se alle programmer, Raymond Blanc nogen sinde har lavet og hver en bog, han har skrevet. Han er bare for sej! Gad vide om det er sådan andre føler for skuespillere, musikere og fodboldspillere…?

Ingredienser:

Bunden:

  • 75 g smør
  • 50 g brun farin
  • 25 g sukker
  • 25 g mandelmel
  • 55 g mel
  • 15 g kakaopulver

Fyldet:

  • 165 ml fløde
  • 155 g mørk chokolade (OBS! Ved mere end 50 % kakaoindhold synes jeg, det bliver for kraftigt)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 70 ml/5 tsk mælk

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne til bunden i en food processor og kør det, til det er findelt. Tag blandingen ud af maskinen og ælt den sammen – det er ganske nemt. Kom dejen i en frysepose og mas den så flad så muligt. Kom posen i fryseren i en halv times tid, til den er blevet helt hård.

Bræk dejen i stykker og kom dem i food processoren igen – kør dem, til du har en række små stykker med en diameter på ca. ½-1 cm. Kom stykkerne i en kagering eller i en springform uden bund (med en diameter på ca. 20 cm) og bag den i ovnen ved 170 grader i 12 min. Lad den køle af, og lad den bare blive i formen, da der så er størst chance for, at den holder tæt, når fyldet kommer på.

Smelt chokoladen over vandbad og varm fløden op til kogepunktet. Bland chokoladen og fløden sammen med en dejskraber – ligegyldig hvor meget man forsøger, vil massen på dette tidspunkt være noget grynet og utiltrækkende, men bare rolig :-) Tilsæt æggeblommerne og mælken, rør godt rundt og voila! – du har en lækker, blød, smuk chokoladecreme!

Kom chokoladecremen på den helt afkølede bund og lad den sætte sig ved stuetemperatur i en halv time. Kom den herefter i køleskabet og giv den mindst et par timer på køl, inden den serveres med et let syrligt tilbehør af eget valg (friske bær, coulis, syltet frugt o.l.).

Offentliggjort: 19. september 2012 under Desserter.
Tags: , , , ,

Skriv en kommentar