Limonade

nn

Citronnade <3

Da vi var i Paris for nyligt smagte jeg den bedste limonade, jeg nogen sinde har fået – eller det vil sige, den eneste limonade, jeg nogen sinde har fået. Der er vist ikke de store danske traditioner for limonade (længere), men det er super simpelt at lave og smager helt vidunderligt!

Limonaden fra Paris kaldes citronnade og er i øvrigt på ingen måde fancy, men bare et alternativ til sodavand – til højre ses jeg meget lykkelig med min citronnade :D

Opskriften her giver ca. en halv liter citronsirup, der skal fortyndes med 3-4 dele vand, hvilket således vil sige, at der bliver ca. 2 liter af portionen. Jeg bruger mere citron end de gængse opskrifter, da jeg synes, de er alt for søde – men hvis du har en meget sød tand, så start med mindre citron og smag limonaden til med mere citron bagefter, hvis det er nødvendigt.

Ingredienser:

  • Skal og saft af 5 citroner (så de må ikke være sprøjtebehandlede)
  • 2,5 dl vand
  • 175 g sukker

Fremgangsmåde:

Riv skallen af citronerne og kom den i en lille gryde med vand og sukker. Varm massen op til sukkeret er helt smeltet – det skal ikke koge. Mens det simrer, så pres saften af citronerne. Kom sukkervandet gennem en sigte, så citronskallen fjernes (disse er i øvrigt afsindigt lækre – kan med fordel anvendes i en kage), og tilsæt citronsaften. Bland godt, kom på flaske og sæt i køleskabet.

Når citronsiruppen er helt afkølet, er det bare med at fortynde med vand og servere – regn med ca. 3-4 dele vand til én del citronsirup. Prøv evt. at blande et enkelt glas først og kom mere citronsaft i, hvis limonaden er for sød.

Offentliggjort: 26. august 2012 under Drikkevarer.
Tags: ,

Skriv en kommentar