Pistaciebiscotti

pistaciebiscottiOpskrift på lækre italienske biscotti med pistacienødder.

Der bliver ca. 30-40 pistaciebiscotti af portionen.

Ingredienser:

  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 små æg / 1 stort
  • skallen af 1 økologisk citron
  • 100 g pistacienødder (passer med en almindelig pose på 200 g, når skallerne er fjernet)

Fremgangsmåde:

Bland melet og sukkeret sammen og tilsæt bagepulveret. Tilsæt citronskallen og æggene og saml dejen. Hvis pistacienødderne er meget salte, så kom dem i en sigte og ryst noget af saltet af over vasken. Ælt herefter de hele pistacienødderne i og form dejen til to stænger med en bredde på 3-4 cm.

Bag stængerne ved 180 grader i 15 min. Tag stængerne ud og sænk temperaturen til 100 grader. Løft forsigtigt de varme stænger over på et skærebræt og skær dem ud i stykker på ca 1½ cm med en skarp brødkniv.

Læg stykkerne tilbage på bagepladen og kom dem i ovnen, når den er nået ned på 100 grader. Lad dem tørre i ovnen, til de er blevet hårde – det kan godt tage 50 min, men tjek dem løbende. De vil også blive hårdere, når de køler af.

En biscotti serveres traditionelt med en god kop kaffe :)

Offentliggjort: 20. maj 2012 under Småkager.
Tags: ,

Skriv en kommentar