Amerikanske cookies

amerikanske cookiesOpskrift på lækre, chewy amerikanske chocolate chip cookies, der er helt som de skal være. Og ja, jeg ved det, amerikanisering af det danske sprog er hæslig, men lige netop i det her tilfælde kan det ikke beskrives med danske ord – det er chocolate chip cookies og de er chewy. Basta!

Jeg har før i tiden har svært ved at få amerikanske cookies til at lykkes, og jeg tror grunden er, at jeg har forsøgt at lave dem med de småkagebagemetoder, vi bruger normalt bruger i Danmark. De her er derfor lavet med inspiration fra et amerikansk madmagasin (minus fjollede ingredienser og bizarre mængder). Og det virker!

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 175 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 175 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

amerikanske cookies - dejStart med at hakke chokoladen – den må gerne være lidt grofthakket. Ælt smørret, farinen og sukkeret sammen. Find elpiskeren frem og pisk massen et par minutter -  pisk herefter ægget i. Ælt melet, saltet og bagepulveret i og kom så chokoladen i til sidst.

Fordel dejen i 28 klumper på to bageplader (passer ca. med en spiseske) – de skal ikke presses flade, bare være tilfældige klumper. Bag de dejlige cookies i 9-10 minutter ved 175 grader – en plade ad gangen.

Som altid opbevares småkager lufttæt – så kan de holde rigtig længe :-)

Offentliggjort: 22. maj 2012 under Småkager.
Tags: , ,

Kommentarer

Kommentar fra Polterabend

24. maj 2012 at 18:51

Jeg får helt lyst til småkager, hvor ser de lære ud :-)

Kommentar fra Rikke

1. marts 2013 at 12:41

Opskrift på cookies

Skriv en kommentar