Kammerjunkere

Opskrift på dejlige sprøde kammerjunkere – også kendt som den nationale sommersmåkage. Det er virkelig nemt at lave dem selv, og de er langt mere sofistikerede i smagen end de sukkerbomber, man ellers kan købe i butikkerne. Der bliver 96 kammerjunkere af opskriften :)

For de teknisk interesserede kan fortælles, at kammerjunkere  er tæt beslægtet med den danske tvebak og den italienske småkage biscotti, idet der i alle tilfælde er tale om en særlig teknik, hvor man bager bagværket af to omgange. Biscotti kommer fra det latinske biscoctus, der betyder dobbelt-bagt, og man kan næsten høre af ordet tvebak, at det betyder det samme. Så med den fine grundviden er det tid til at gå i gang!

Ingredienser:

  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 100 g smør
  • skallen af en halv usprøjtet citron
  • 60 g sukker
  • 1 æg

Fremgangmåde:

Bland melet, bagepulveret og kardemommen sammen. Smuldr smørret heri. Kom citronskallen, sukkeret og ægget i og ælt det hele sammen til en sammenhængende dej.

Form dejen til 48 kugler ca. på størrelse med en tokrone og læg dem på en bageplade (det passer perfekt, at der kan ligge 6×8 kugler på pladen, uden at de flyder sammen). Bag dem i 7 minutter ved 200 grader.

Når kuglerne er kommet ud af ovnen, så skær dem over i halve, mens de stadig er helt varme, og læg dem med snitfladen opad på bagepladen. Lad dem tørre i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter.

Kammerjunkerne spises selvfølgelig på koldskål – og optimalt på en hjemmelavet en af slagsen. Opbevar kammerjunkerne i en lufttæt beholder, hvis du ikke kan spise alle 96 med det samme.

Offentliggjort: 22. april 2012 under Småkager.
Tags: , , ,

Kommentarer

Pingback fra Jordbærkoldskål | Camilla Sloth
17. maj 2012 at 16:27

[...] gerne koldskålen en tur i køleskabet inden servering – og husk, at hjemmelavede kammerjunkere bare gør oplevelsen endnu [...]

Skriv en kommentar