Citronmåne

Opskrift på dejlig citronmåne, der jo er noget af en klassiker på det danske kagebord. Opskriften giver to citronmåner, der vil mætte ca. 6-8 personer afhængig af kagesult, men kan selvfølgelig også ganges op til f.eks. bradepandestørrelse – og bages i andre former end måner :D

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • skallen af to usprøjtede citroner
  • saften af en halv citron
  • 1 vanillestang eller to tsk vanillesukker

Glasur:

  • saften af en halv citron (passende den anden halvdel af den ovenstående ;) )
  • flormelis til den rette konsistens nås
  • evt. et par dråber gul frugtfarve, hvis det haves

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og stil det til side. Riv skallen af citronerne og pres saften af den halve citron. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Pisk æggene, sukkeret og vanillekornene godt sammen og tilsæt det smeltede smør under omrøring. Tilsæt citronsaften og citronskallen og vend melet og bagepulveret i dejen. Hæld dejen i en passende rund form (f.eks. en lille springform) og bag den ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når man stikker en gaffel i kagen.

Lad citronkagen afkøle og vend den forsigtigt ud af formen. Overtræk kagen med glasur og lad det stivne, inden kagen skæres over i måner og voila – to citronmåner!

Citronmånerne er bedst helt nybagte, men holder sig også fint et par dage. Jeg kan anbefale at opbevare dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, da jeg ikke synes køleskab gør noget godt for månerne (eller for de fleste sandkagebaserede kager generelt).

Offentliggjort: 9. april 2012 under Kager & Brownies.
Tags: , , , , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Anette

21. april 2012 at 11:54

Hej.
Skal der ikke bagepulver i kagen ?

Kommentar fra camillasloth

22. april 2012 at 16:59

Hej Anette

Jo da! Tak – tænk at jeg kunne glemme det :)

/Camilla

Skriv en kommentar