Ribs-sorbet

Opskrift på fantastisk ribs-sorbet, der er ganske selvopfunden, men alligevel er blevet en instant classic i min bog. Isen smager af min barndom, simpelthen – den er isens svar på den ribsgrød, min mormor lavede hver eneste sommer i sommerhuset, og som hun stadig kan lokkes til at lave, hvis man gider at plukke ribsene. Og det gider man!

Opskriften kræver en ismaskine, og hvis man ikke har sådan én, er det bare med at købe én. Og helst med selvstændig køler, det er bedst :-)

Ingredienser:

  • 1 kg ribbede ribs
  • 1 dl vand
  • ca. 400 g sukker (men smag dig frem, der er stor forskel på ribsenes sødme)
  • saften af en halv citron

Fremgangsmåde:

Kom vandet og de ribbede ribs i en gryde. Varm det op uden at lade det koge og mos godt i ribsene. Tag ribsene af blusset og læg dem i en si over en skål. Pres så meget saft ud af ribsene som muligt og mas godt til, så det kun er skallerne, der er tilbage.

Kom saften tilbage i gryden sammen med citronsaften og sukkeret. Varm det akkurat så meget op, at sukkeret smelter. Smag på massen – den skal gerne være aaaalt for sød, for så passer det med, at den har den perfekte sødme, når den er frossen. Lad ismassen køle ned til stuetemperatur – det går hurtigst at fylde vasken med vand og sætte gryden derned.

Tænd for ismaskinen og kom ismassen deri. Kør ribs-sorbeten i ca. 45 min eller til den er færdig :-)

Offentliggjort: 20. februar 2012 under Is.
Tags: , , , ,

Skriv en kommentar