Ribsmarmelade

Opskrift på dejlig ribsmarmelade, der bare smager af sommer. At plukke ribs om sommeren er én af mine yndlingsbeskæftigelser – det mest meditative, jeg kan komme i tanke om. Og så kan det resultere i så pragtfuldt et produkt som ribsmarmelade!

Portionen giver ca. 3 mindre glas ribsmarmelade, og jeg kan anbefale at bruge små glas, idet marmeladen har begrænset holdbarhed efter åbning.

Husk at mængden af sukker kun er vejledende – det kommer meget an på bærrenes sødme, hvor meget der skal til. Smag dig frem :-)

Ingredienser:

  • 800 g ribs (vejet uden stilke)
  • ca. 500 g syltesukker eller 500 g almindeligt sukker + et geleringsmiddel (f.eks. melatin) efter behov og anvisning
  • en sjat atamon eller spiritus til skylning af glas

Fremgangsmåde:

Skyl og rib ribsene forsigtigt og kom dem i en gryde. Varm ribsene op og lad dem simre lidt i deres saft.

Tilsæt evt. geleringsmidlet og rør godt rundt, til det er opløst. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og tag jævnligt en lille skefuld fra, der får lov til at køle af inden du smager, om marmeladen er sød nok.

Skyl glassene og deres låg med kogende vand mens ribsmarmeladen simrer og skyl efter med en sjat atamon eller spiritus (der godt kan genbruges i alle glassene). Hæld marmeladen på glassene, når den har den ønskede sødme, evt. med en sovseske eller lignende. Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.

Sæt ribsmarmeladen i køleskabet når glassene er kølet ned, og når marmeladen er blevet helt kold, skal den gerne være stivnet. Man plejer at sige, at marmelade holder et års tid, og når der så er kommet friske bær året, efter er det tid til at smide eventuelle rester ud og lave noget nyt :)

Offentliggjort: 28. januar 2012 under Marmelade.
Tags: , ,

Skriv en kommentar