Chokolademousse

Opskrift på rigtig lækker chokolademousse, der har taget mig mange forsøg at gøre perfekt – men nu er den der til gengæld også! Mine erfaringer siger, at et kakaoindhold i chokoladen på ca. 55 % er rigtigt godt – jeg plejer at blande 70% chokolade og 45 % chokolade, for jeg har opdaget, at bruger man mørkere chokolade til blandingen – f.eks. 80 % – risikerer man at få en uønsket melet smag til chokolademoussen. Så er I advaret :)

Det er en meget nem dessert, idet den kræver få ingredienser, tager kort tid at lave og sagtens kan laves dagen før – så det er bare med at gå i gang! Opskriften passer ca. til 4 portioner.

Ingredienser:

  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 25 g sukker
  • 125 g mørk chokolade – et kakaoindhold på ca. 55 % er ifølge mine studier optimalt
  • et lille skvæt citron

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over vandbad (se hvordan man laver vandbad her). Når den er smeltet, så hæld den over i en anden skål til afkøling – en dejskraber fungerer fortrinligt til at få det hele med. Pisk æggehviderne, sukkeret og en lille smule citron stift. Brug en dejskraber til at vende æggehviden i chokoladen af nogle omgange, og sørg for at der ikke sidder klumper af chokoladen fast i bunden eller i kanterne.  Det skal gerne gå lidt stærkt, hvis man ikke vil risikere at chokoladen klumper for meget.

Når al æggehviden er inkorporeret i chokoladen, så hældes chokolademoussen på glas (eller bare i en pæn skål) og sættes i køleskabet. Det tager et par timer, før den er helt stiv. Server den som den er eller med et par flager chokolade ovenpå  – det ser rigtig fint ud.

Offentliggjort: 2. januar 2012 under Desserter.
Tags: , ,

Kommentarer

Kommentar fra Michelle

9. januar 2013 at 21:33

Jeg tænker på at lave en chokolademousse med chili i. Bare en lille smule meget finthakket frisk chili. Men tror du så ikke det ville være bedre hvis man bruger en mørkere chokolade?

Kommentar fra camillasloth

14. januar 2013 at 20:45

Hmm, altså jeg har dårlige erfaringer med mørkere chokolade – resultatet blev ret melet i det. Jeg ved ikke om det er mig, der har været uheldig – prøv det!

Skriv en kommentar