Vanillekranse

Opskrift på rigtig lækre, gammeldags vanillekranse. Man behøver bestemt ikke have en kødhakkemaskine for at lave dem – man kan sagtens lave perfekte, sprøde vanillekranse uden – men det giver nu det ekstra touch. Jeg har i hvert fald investeret i én kun med det formål at bage vanillekranse til jul…

Portionen giver ca. 60 vanillekranse.

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Kornene fra 1-4 vanillestænger (afhængigt af størrelse og kvalitet af vanillestængerne samt budget)
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • 125 g sukker

Fremgangsmåde:

Sig melet og bagepulveret sammen og bland vanillekornene i – sørg for de ikke klumper for meget sammen. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med sukkeret og ægget. Lad dejen hvile i køleskabet et par timer – eller gerne et par dage, hvis der er tid.

Kør dejen gennem en kødhakkers takkede hul og skær stangen ud i stykker, der formes til vanillekranse. Rul alternativt bare dejen ud i tynde stænger og form vanillekransene af dem – sørg for, at der er et pænt hul i midten, for det bliver mindre, når de bliver bagt.

Læg vanillekransene på en bageplade (ca tre stk. i alt) og bag dem i 8-9 minutter ved 180 grader – eller til de er blevet lysebrune i kanten. Lad dem afkøle på en rist inden de kommes i en lufttæt dåse.

BONUSTIP:

Det er altid et værre rod at få alt dejen ud af kødhakkeren – man har nærmest en hel pladefuld vanillekranse siddende inden i den, man ikke umiddelbart kan få ud. Et godt mormor-trick er at køre et sammenkrøllet stykke bagepapir igennem maskinen, der kan presse dejen ud. Voila!

Offentliggjort: 19. november 2011 under Småkager.
Tags: , ,

Kommentarer

Pingback fra Juleknas fra Camilla | Mashed Potatoes
7. december 2011 at 06:11

[...] har Camilla igen været i køkkenet. Kransekager, pebernødder, scones og ingefærsmåkager. Det smager godt, at fotografere Camillas [...]

Kommentar fra Sanne-Maria

20. december 2011 at 21:37

Genialt tip med bagepapiret. Det kom der lige fem ekstra kager ud af. Og jeg kunne også lige klemme to kager ud af den dej, der var på bagepapiret, da jeg skilte kødhakkeren ad :o )

Kommentar fra LENE

11. januar 2012 at 21:02

Lige et spørgsmål med hensyn til dit tip, mener du at jeg skal putte papiret i maskinen?

Skriv en kommentar