Ingefærkager

Sprøde, stærke ingefærkager, der er som skabt til en ingefær-elsker som mig. Der bliver omkring 150 små småkager af portionen, men størrelsen kan selvfølgelig justeres efter behov. Husk blot, at hvis kagerne skæres tykkere end angivet, skal de bages lidt længere for at blive sprøde.

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 85 g sukker
  • 4 spsk sirup
  • ca. 2-4 tsk tørret ingefær – juster efter hvor stærke man kan lide sine småkager og hvor friskstødt ingefæren er

Fremgangsmåde:

Hvis man er indehaver af hele, tørrede ingefær, starter man med at støde dem i en morter – sørg for at fjerne eventuelle tråde. Sigt herefter ingefæren og melet sammen. Smuldr smørret heri og saml dejen med sukker og sirup.

Rul dejen til fire stænger med en diameter på ca 3 cm. (eller større eller mindre, hvis man vil have det :-) ) Kom stængerne i en frysepose og læg dem i køleskabet i mindst et par timer – gerne til dagen efter. Dejen kan også sagtens fryses, til man skal bruge den.

Når dejen er iskold skæres den i tynde skiver, ca. 2-3 millimeter, og kommes på en bageplade – hver rulle svarer ca. til en bageplade i omfang. Bag ingefærkagerne ved 175 grader i ca. 6-7 minutter, eller til de er blevet lysebrune i kanten. Lad kagerne hvile et minuts tid på pladen, når de kommer ud af ovnen, og flyt dem herefter over på en rist. Når ingefærkagerne er helt afkølede kommes de i en lufttæt beholder.

BONUSTIP:

Som nævnt kan man sagtens justere mængden af ingefær til sin egen smag, men ligegyldig hvor meget man bruger, er det vigtigt, at man bruger så friskstødt ingefær som muligt. Da man nemt kan komme i tvivl om, hvornår det liiige var, man åbnede de krydderier, man har på hylden, er det en fordel af støde sine krydderier selv – det får man rigtig meget mere smag ud af. Jeg plejer at bruge de hele, tørrede ingefær til en opskrift som denne, da det bare er en bedre oplevelse end at bruge gamle krydderier.

Offentliggjort: 19. november 2011 under Småkager.
Tags: , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Maria

1. december 2011 at 22:02

Hej Camilla – Det lyder som nogle spændende småkager! Men jeg kom til at tænke på, kan man ikke bruge frisk ingefær til denne opskrift fremfor tørret?
Mange hilsner,
Maria

Kommentar fra camillasloth

13. december 2011 at 18:19

Hej Maria

Det er jeg overbevist om, at man kan – men jeg har aldrig prøvet det :) Jeg vil tro der skal mindre i, fordi frisk ingefær jo smager af mere, og vil meget gerne høre hvordan det går hvis du prøver det!

/Camilla

Kommentar fra Ole Madsen

4. februar 2012 at 21:31

Har du prøvet at lave ingefær-te? Jeg synes det smager himmelsk. Fandt en super opskrift på en hjemmeside om ingefær – se evt. http://www.sundhed-online.dk/ingefaer-te

Ingefær har en masse gavnlige egenskaber og forebygger en masse sygdomme. Så man får altså både smagsoplevelsen og et godt helbred på samme tid :-)

Kommentar fra Rita Johnsen

5. december 2012 at 14:07

Hej Maria.
Jeg er nysgerrig for at høre om du har haft held med at bruge frisk ingefær i småkagerne som du har spurgt om 1-12- 2011, jeg er nemlig vild med frisk ingefær,bla. som grøntsags-juice. Jeg presser en knold på str. med et lille æg sammen med gulerødder og æbler, en fantastisk juice, kan jeg sige, prøv det.

Kommentar fra Søs

10. december 2012 at 19:13

Jeg har nybagt småkagerne og de er amazing!! Regner med at skrive om dem på min blog i morgen hvis du har lyst til at se resultatet :)

Kommentar fra camillasloth

15. december 2012 at 22:50

Hej Søs

Super fedt – jeg har tjekket resultatet, ser meget kreativt ud!

/Camilla

Skriv en kommentar