Solbærmarmelade

Opskrift på nem og dejlig solbærmarmelade, der er langt bedre end nogen solbærmarmelade, der kan købes i butikkerne. Portionen giver 3-4 mindre glas solbærmarmelade, og jeg kan anbefale at bruge små glas, idet marmeladen har begrænset holdbarhed efter åbning.

Husk at mængden af sukker kun er vejledende – det kommer meget an på bærrenes sødme, hvor meget der skal til. Smag dig frem :-)

Ingredienser:

  • 800 g solbær
  • ca. 600 g syltesukker eller 600 g almindeligt sukker + et geleringsmiddel (f.eks. melatin) efter behov og anvisning
  • en sjat atamon eller spiritus til skylning af glas

Fremgangsmåde:

Skyl solbærrene og kom dem i en gryde. Varm bærrene op og lad dem simre lidt i deres saft.

Tilsæt evt. geleringsmidlet og rør godt rundt, til det er opløst. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og tag jævnligt en lille skefuld fra, der får lov til at køle af inden man smager, om solbærmarmeladen er sød nok.

Skyl glassene og deres låg med kogende vand mens solbærmarmeladen simrer og skyl efter med en sjat atamon eller spiritus (der godt kan genbruges i alle glassene). Hvis man ikke har lyst til hele bær i marmeladen kan man give den en tur med stavblenderen inden den hældes på glas – men efter min mening er det næsten synd…

Hæld marmeladen på glassene, når den har den ønskede sødme og konsistens, evt. med en sovseske eller lignende. Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.

Sæt solbærmarmeladen i køleskabet når glassene er kølet ned, og når marmeladen er blevet helt kold skal den gerne være stivnet. Man plejer at sige, at marmelade holder et års tid, og når der så er kommet friske bær året efter er det tid til at smide eventuelle rester ud og lave noget nyt :)

Offentliggjort: 26. september 2011 under Marmelade.
Tags: , , ,

Kommentarer

Pingback fra Belgiske vafler | Camilla Sloth
26. september 2011 at 20:38

[...] og flormelis -  hvis du er frisk på at lave en marmelade selv, kan jeg anbefale hindbær, solbær og [...]

Skriv en kommentar