Hindbærmarmelade

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Portionen giver 3-4 mindre glas hindbærmarmelade, og jeg kan anbefale at bruge små glas, idet marmeladen har begrænset holdbarhed efter åbning.

Ingredienser:

  • 800 g hindbær
  • ca. 500 g syltesukker eller 500 g almindeligt sukker + et geleringsmiddel (f.eks. melatin) efter behov og anvisning
  • en sjat atamon eller spiritus til skylning af glas
  • evt. en vaniljestang

Fremgangsmåde:

Skyl hindbærrene meget forsigtigt (husk at kigge efter små dyr inde i bærrene) og kom dem i en gryde. Varm hindbærrene op og lad dem simre lidt i deres saft. Skrab kornene ud af vaniljestangen, hvis du bruger sådan én, og tilsæt både kornene og stangen til bærrene.

Tilsæt evt. geleringsmidlet og rør godt rundt, til det er opløst. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og tag jævnligt en lille skefuld fra, der får lov til at køle af inden man smager, om hindbærmarmeladen er sød nok.

Skyl glassene og deres låg med kogende vand mens hindbærmarmeladen simrer og skyl efter med en sjat atamon eller spiritus (der godt kan genbruges i alle glassene). Fjern eventuelle vaniljestænger fra marmeladen, når denne har den rigtige sødme, og hæld marmeladen direkte på glassene, evt. med en sovseske eller lignende. Luk glassene til med det samme. Køl glassene hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.

Sæt hindbærmarmeladen i køleskabet når glassene er kølet ned, og når marmeladen er blevet helt kold skal den gerne være stivnet. Man plejer at sige, at marmelade holder et års tid, og når der så er kommet friske bær året efter er det tid til at smide eventuelle rester ud og lave noget nyt :)

Offentliggjort: 25. september 2011 under Marmelade.
Tags: , , ,

Kommentarer

Pingback fra Belgiske vafler | Camilla Sloth
26. september 2011 at 20:35

[...] en god marmelade og flormelis -  hvis du er frisk på at lave en marmelade selv, kan jeg anbefale hindbær, solbær og [...]

Skriv en kommentar