Finskbrød

Nem og hurtig opskrift på lækre, sprøde finskbrød. Finskbrød er en simpel småkage uden så meget pjat og er for mig uundværlige til jul.

Der bliver ca. 40 finskbrød af portionen – selvfølgelig afhængig af hvor store man vil have dem :-)

Dejen kan nemt laves dagen før og er også fryseegnet, så man kan sagtens have en lille reserveportion i fryseren.

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 spsk fløde
  • 1 æg til pensling
  • 10 mandler
  • perlesukker til drys

Fremgangsmåde:

Smuldr melet og smørret sammen. Tilsæt sukkeret og fløden og ælt dejen sammen. Smut mandlerne og hak dem fint og pisk ægget sammen.

Rul dejen ud til stænger, der er ca. 1-1½ cm i diameter, og skær stængerne ud i stykker på ca. 3 cm. Læg finskbrødene på en bageplade (eller to) og tryk dem lidt flade, så de får en firkantet form. Pensl finskbrødene forsigtigt med æg og drys de hakkede mandler og perlesukkeret over.

Bag finskbrødene ved 180 grader i 10-12 minutter eller til de er blevet fint lysebrune. Flyt finskbrødene over på en rist så snart de er kommet ud af ovnen, og lad dem køle af inden de kommes i en lufttæt beholder.

Offentliggjort: 1. september 2011 under Småkager.
Tags: , , ,

Skriv en kommentar