Sandwichboller

Lækre, sunde og nemme sandwichboller, der er perfekte at tage med på tur og fantastiske at have et lille lager af i fryseren.

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 1 dl vand
  • 5 dl kærnemælk
  • 400 g grahamsmel
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg til pensling (kan erstattes af mælk, evt kærnemælk)
  • evt. sesamfrø eller lignende til drys

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i vandet og bland det i kærnemælken. Tilsæt olie, salt og sukker og rør rundt. Rør grahamsmelet i og tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal ikke være helt fast, men en smule klistret. Lad dejen hæve en halv times tid.

Rul dejen ud til det antal boller, man ønsker – jeg plejer at lave 7 kæmpestore boller. Vær opmærksom på at forme dem forholdsvis flade, da de er nemmere at spise med fyld i, hvis de ikke er for høje. Lad sandwichbollerne efterhæve i ca. 20 minutter.

Pensl sandwichbollerne, drys evt. med sesamfrø og bag dem ved 200 grader i ca. 15-18 minutter.

Offentliggjort: 12. juli 2011 under Boller & Brød.
Tags: , ,

Kommentarer

Kommentar fra Bettina Bonde

14. marts 2012 at 20:28

Super lækre boller.
Tusinde tak for lån af opskriften..Glæder mig til at lære mere…..

Skriv en kommentar