Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater er små, lækre og søde tomater, der fungerer som tilbehør til alt muligt eller som en perfekt snack. De er meget meget nemme at lave – det eneste udfordrende er at lade dem være, indtil de er færdige!

Ingredienser:

  • små tomater (cherry, cocktail, blomme eller hvad man nu kan finde)
  • olivenolie
  • salt
  • sukker
  • peber

Fremgangsmåde:

Skær tomaterne over i halve og læg dem med snitfladen opad på en bageplade. Pensl eller spray lidt olie på hver tomat og drys lidt salt, sukker og peber på dem. Bag dem i ovnen ved 80 grader i fire timer eller til de får en konsistens, hvor de er faldet godt sammen, men ikke er tørrede.

Der er ingen forandring at se på tomaterne den første times tid, så bliv ikke utålmodig – de skal nok blive gode. De smager i øvrigt fantastisk i hele bagetiden, og man kunne i princippet stoppe dem når som helst. Men de bliver helt fantastisk søde og lækre, når de får nogle timer.

Server de langtidsbagte tomater varme, lune eller kolde som tilbehør til næsten hvad som helst eller bare som en lækker snack.

Offentliggjort: 31. maj 2011 under Tilbehør.
Tags: , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Michelle

4. august 2011 at 23:48

Hvordan opbevarer man tomaterne efterfølgende? Jeg skal helt sikkert lave dem sammen med din løgtærte! Og tænkte at jeg senere hen kunne bruge dem i tortillas. Deraf spørgsmålet :-)

Kommentar fra camillasloth

8. august 2011 at 10:23

Bare i køleskabet i en plastikboks :) Uuuh det lyder som en god kombination, du er ude i der – glæder mig til at høre hvad du synes :D

Skriv en kommentar