Knækbrød

Det her er en rigtig god opskrift på knækbrød med masser af kerner og frø. Det er nok det hurtigste brød, jeg nogensinde har bagt, for ingredienserne skal bare blandes sammen – og der er ingen hævetid. Der er dej nok til tre plader tynde knækbrød.

Ingredienser:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3,5 dl mel (jeg bruger traditionelt bare hvedemel, men prøv dig frem)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2,25 dl lunkent vand
  • 1 dl olie

Fremgangsmåde:

Bland alle frøene, kernerne og havregrynene sammen og tilsæt vand og olie. Tilsæt salt og bagepulver og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det sammen til en ensartet masse. Dejen skal være meget blød og fugtig, så der må endelig ikke komme mere mel i.

Del dejen i tre stykker og rul den ud mellem to stykker bagepapir (det er helt umuligt at rulle den ud i direkte kontakt med dejen, det bliver alt for klistret). Rids de ønskede former på knækbrødet med en pizzaskærer – eller, hvis man ikke ejer sådan én, bare med en kniv.

Bag knækbrødet ved 180 grader i 12-14 minutter. Hold meget øje med dem, da de ret hurtigt kan blive mørke. Opbevar knækbrødene i en lufttæt beholder.

Offentliggjort: 6. marts 2011 under Boller & Brød.
Tags: , , , ,

Skriv en kommentar