Vaniljeis

Vaniljeis skal smage af vanilje, og helt ærligt synes jeg ikke, der er mange købe-vaniljeis, der kan præstere det. Har man en ismaskine, er det heldigvis en leg at lave én perfekt vaniljeis selv – det tager vel 5 minutter at røre den sammen og 40 minutter af lave ismassen til dejlig vaniljeis. Nemmere kan det ikke være!

Vores ismaskine er på halvanden liter, og der bliver ca. en liter is af denne her portion.

Ingredienser:

  • 150 g sukker
  • 2,5 dl mælk
  • 1,5 dl fløde
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 1-2 vaniljestænger

Fremgangsmåde:

Tænd ismaskinen og lad den “varme op” mens massen røres sammen.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt mælk, fløde og vaniljekorn. Rør det hele godt sammen. Når man smager på det – og det må man gerne, for æggene er jo pasteuriserede – vil det være meget sødt, men når den fryses, vil den søde smag ikke være så fremtrædende, og isen vil blive tilpas.

Hæld massen i ismaskinen og lad den køre i ca. 40 minutter – eller indtil den har den ønskede konsistens. Den fungerer rigtig godt serveret sammen med brownies – eller bare med nogle friske bær.

Offentliggjort: 26. februar 2011 under Is.
Tags: , , ,

Skriv en kommentar