Kokosis

Jeg elsker personligt kokos i alle afskygninger, og den her kokosis er én af favoritterne. Jeg forestiller mig, at den også er rigtig god at smide lidt hakket chokolade i og dermed køre bounty-stilen, men jeg har ikke prøvet det endnu.

Opskriften her passer til vores ismaskine, der har en skål på halvanden liter, og der bliver ca. en liter is.

Ingredienser:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 150 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • kokosmel efter smag

Fremgangsmåde:

Tænd for ismaskinen.

Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt. Hæld massen i ismaskinen og lad den køre ca. 40 minutter, eller til kokosisen har fået den ønskede konsistens. Hæld kokosmel i ismaskinen efter smag og lad det køre med de sidste par minutter. Pas på med ikke at overvurdere lysten til kokosmel, for det kan hurtigt blive lidt voldsomt med alle de kokosstykker i isen.

Kokosisen fungerer godt sammen med mange slags tilbehør, f.eks. vafler eller friske bær.

Offentliggjort: 26. februar 2011 under Is.
Tags: , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Tantepap

21. april 2011 at 11:02

Mums det lyder for lækkert :O) Jeg æælsker også kokosis… men har aldrig selv prøvet at lave det… Hmmm men det lader til, som du beskriver det, at det slet ikke er så svært endda :O) Tak for opskrift – den skal snarest afprøves :O)

Skriv en kommentar