Chokoladeis

En god chokoladeis er velkommen hos de fleste, og denne her er bare rigtig rigtig god. Den kan varieres, som man synes – nogen kan ikke lide chokoladestykker i, andre kan ikke få nok. Opskriften kræver en ismaskine, så har man det, kan man få dejlig chokoladeis super hurtigt. Opskriften her passer perfekt til vores ismaskine, vores skålen er halvanden liter – der bliver ca. en liter is.

Vær opmærksom på, at det er rigtig vigtigt, at chokolademælken er kølet helt af inden den blandes med de andre ingredienser. Et godt trick er at  fylde sin vask med koldt vand og så sætte gryden i vasken til afkøling – selvfølgelig uden der kommer vand i gryden :-)

Ingredienser:

  • 150 g sukker
  • 1 pasteuriseret æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl fløde
  • 150 g chokolade

Fremgangsmåde:

Bræk halvdelen af chokoladen i stykker og smelt den i mælken over svag varme. Lad den køle af til den når stuetemperatur. Tænd for ismaskinen og lad den varme op.

Rør æg og sukker sammen og kom fløde og chokolademælken i. Hak den anden halvdel af chokoladen og stil den til side.

Kom blandingen i ismaskinen og lad den køre i ca. 40 minutter, eller til den ønskede konsistens er nået. Lad den hakkede chokolade køre med i ismaskinen de sidste par minutter.

Server chokoladeisen med friske bær, vafler eller noget helt tredje – eller måske bare som den er :-)

Offentliggjort: 26. februar 2011 under Is.
Tags: , , ,

Kommentarer

Pingback fra Citronsorbet | Camilla Sloth
26. februar 2011 at 22:24

[...] Tænd for ismaskinen og hæld massen i. Lad ismaskinen køre i 30-40 minutter eller til den har den ønskede konsistens. Citronsorbeten behøver egentlig ikke det store tilbehør, men idet den er ret kraftig, passer den godt sammen med en lidt blidere is, f.eks. en chokoladeis. [...]

Skriv en kommentar