Ris a la mande

Denne ris a la mande er til ca. 4-6 personer, men det er selvfølgelig individuelt, hvor meget man spiser – især afhængigt af, hvad og hvor meget man har spist inden :-) Så et godt tip er at lave lidt ekstra, men opbevare det i en anden skål end skålen med mandlen i, for så er der mindre pres på, hvor meget man behøver at spise. Og hvis den ekstra skål ikke bliver spist, så smager den super godt dagen efter.

Det absolut vigtigste, hvis man skal lave en succesfuld ris a la mande, er at man har en god og iskold risengrød at den lave på. Det kan være en fordel rent tidsmæssigt at lave risengrøden dagen før og så lade den stå natten over i køleskabet. Det samme kan dog ikke siges om mandlerne – selvom det tager noget tid at skolde og hakke dem, er det ikke en fordel at gøre det dagen før – de risikerer at blive gummiagtige og knap så spændende.

Ingredienslisten er kun et forslag, for det kommer meget an på, hvordan man foretrækker sin ris a la mande. Så man kan sagtens komme mere eller mindre i af flødeskum, mandler og flormelis, hvis man synes.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Skold mandlerne og tag en fra, hvis der skal være en mandelgave. Hak de resterende mandler groft – men ikke så groft, at man kan være i tvivl om, hvad der er den “rigtige” mandel. Bland mandlerne i den kolde risengrød. Pisk flødeskummen og vend den forsigtigt i lidt ad gangen. Smag til med flormelis indtil ris a la manden har den ønskede sødme. Kom den hele mandel i og rør godt rundt.

Server ris a la manden med varm eller kold kirsebærsauce.

Offentliggjort: 8. december 2010 under Desserter.
Tags: ,

Kommentarer

Pingback fra Risengrød | Camilla Sloth
8. december 2010 at 14:16

[...] Hvis risengrøden skal bruges til ris a la mande er det vigtigt at huske at undlade salt, for det passer rigtig dårligt til flødeskum og mandler. Se opskriften på ris a la mande. [...]

Skriv en kommentar