Pebernødder

Denne opskrift på pebernødder er et lille oprør mod den type købe-pebernødder, hvor man skal lede længe efter smagen af peber (eller af noget som helst andet krydderi). Pebernødderne her er ret krydrede, men man kan sagtens holde lidt igen med krydderierne, hvis man vil have det lidt mere mildt – eller selv støde dem, hvis man vil have det lidt kraftigere. Der bliver omkring 400 pebernødder af dejen, så den kan sagtens halveres eller fryses ned, hvis man ikke magter at bage så mange på én gang.

Ingredienser:

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 450 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 spsk sirup
 • 2 tsk kardemomme
 • 1½ tsk kanel
 • 1 tsk peber
 • 1 tsk stødt nellike
 • 1 tsk stødt ingefær
 • To æggeblommer

Fremgangsmåde:

Sigt melet, bagepulveret og krydderierne sammen. Smuldr smørret heri. Tilsæt æggeblommerne, sukkeret og siruppen og saml dejen. Lad den hvile en times tid i køleskabet – eller til dagen efter, det har dejen kun godt af.

Rul dejen til kugler med en diameter som en hasselnøddekerne – de hæver. Får man plads til 8×9 pebernødder på hver bageplade, bliver der til ca. 5 plader, måske lidt mere. Bag pebernødderne ved 175 grader i ca. 8 minutter. Når pebernødderne kommer ud af ovnen, skal de lige have lov til at stå et minut eller to på bagepladen, inden de flyttes over på en bagerist. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Offentliggjort: 9. november 2010 under Småkager.
Tags: , , ,

Skriv en kommentar