Honningkagehjerter

Rigtig gode, svampede honningkagehjerter – der selvfølgelig kan laves i alle slags former :-) Honningkagehjerter er fantastiske og noget af det bedste ved julen. De er på ingen måde svære at lave, men kræver lidt forberedelse, fordi dejen har godt af en få lov til at hvile lidt. Men de er bare det værd!

Hvor mange honningkagehjerter, der bliver, er helt selvfølgelig afhængigt af, hvor store former man bruger, men der bliver i hvert fald 10-12 pæne, store hjerter.

Ingredienser:

 • 425 g honning
 • 425 g rugmel
 • 2 æggeblommer
 • 1 tsk potaske
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 tsk kanel
 • 1 tsk allehånde
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1 tsk revet muskatnød
 • 1 spsk vand

Pynt:

 • 200 g mørk chokolade
 • Glansbilleder/sukkerpynt

Fremgangsmåde:

Ælt honning og rugmel sammen. Tilsæt æggeblommerne, vandet, krydderierne og hævemidlerne og ælt dejen godt. Dejen vil være lidt klæbrig, men efter et døgns tid i køleskabet (eller mindst et par timer) skal den nok have fået en god konsistens, så man kan rulle den ud. Hvis ikke, så giv den en smule mere rugmel ved udrulning.

Rul dejen ud i en tykkelse på 8-10 milimeter og udstik eller skær den i forskellige former. Dejen ikke må rulles meget tyndere ud, hvis man gerne vil have den særlige svampede konsistens, honningkager har. En fordel ved den tykke udrulning er også, at så holder honningkagerne altså deres form meget bedre i ovnen – jeg har erfaring med, at de flyder ud i ugenkendelige former, hvis de er for tynde.

Bag honningkagerne i 7-10 minutter ved 180 grader til de er gyldne – hold øje med dem, for de bliver bitre, hvis de får for meget.

Når honningkagerne kommer ud af ovnen, så læg dem forsigtigt over på en rist. Når de er blevet kolde, så smelt chokoladen over et vandbad og overtræk dem, evt med en pensel.

Når chokoladen er størknet, så pynt honningkagehjerterne med sukkerpynt eller glansbilleder – for at få glansbillederne til at hænge fast man man lave en lim af kogende vand og flormelis. Selvfølgelig kan man sagtens klare sig uden sukkerpynt og glansbillederne, men jeg synes altså at chokoladen er uundværlig.

Prøv en anden klassisk juleopskrift – de dejligste brændte mandler eller måske de lækreste krydrede pebernødder

Offentliggjort: 25. oktober 2010 under Kager & Brownies.
Tags: , ,

Kommentarer

Pingback fra Farfars brød | Camilla Sloth
9. december 2010 at 21:38

[...] du rugmel til overs? Brug den f.eks. på fantastiske honningkagehjerter eller gode og grove [...]

Skriv en kommentar