Saltmandler

Opskrift på superlækre saltmandler, der er nemme at lave og som udgør en fantastisk snack i alle mulige sammenhænge.

Saltmandler er ubetinget min yndlingssnack. Jeg opdagede dem for et par år siden på en skiferie i Østrig – jeg havde ikke før tænkt over, at man kunne lave noget, der smagte så godt – og da jeg kom hjem måtte jeg bare prøve det.

Saltmandler er noget af det simpleste i verden at lave, og så er det tilmed en relativt sund snack.

Ingredienser:

  • 200 g mandler (ikke smuttede)
  • 2 dl vand
  • lidt under 1 spsk salt (omkring 15 g)

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 150 grader – det passer fint med, at ovnen er varm, når saltmandlerne er klar til at komme derind.

Kog vandet på en pande og opløs saltet heri. Bliv ENDELIG ikke fristet til at komme mere salt i, selvom det ikke lyder af så meget – det er nok. Hæld mandlerne i det kogende saltvand og lad det koge. Rør rundt engang i mellem til alt vandet er forsvundet. Det sker ret pludseligt.

Hæld saltmandlerne på en bageplade og bag dem ca. 18-20 min i ovnen. Test evt. om de er færdige ved at knække en af dem – de skal være lysebrune indeni (bliver de mørkebrune er det en bitter oplevelse).

Tag dem ud og lad dem afkøle. De knitrer rigtig fint og indbydende, når de kommer ud af ovnen, og det er okay at snuppe et par stykker, mens man venter på de køler. Men de bliver altså først rigtig sprøde, når de er kolde.

Har man alligevel været lidt for generøs med saltet, kan man komme saltmandlerne i en sigte og ryste dem lidt til noget af saltet er røget af. Men husk nu at gøre det over vasken :-D

Offentliggjort: 8. september 2010 under Snacks.
Tags: , , , , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Mads-Peter

13. september 2010 at 08:31

Jeg har nu lavet disse mandler to gange.

Første gang gik der 15-20 minutter fra de kom af panden til ovnen var ledig. Det gavnede dem IKKE. De blev ret bløde og kedelige i konsistensen.

Anden gang kom de direkte ind i den varme ovn, efter ‘saltbadet’. Og de blev FANTASTISKE! Mums!

Tak for en super opskrift.

Kommentar fra camillasloth

15. september 2010 at 12:22

Hej MP

Hvor var det godt, at det lykkedes! For de her mandler er altså bare for gode til, at man opgiver, hvis det ikke lykkes første gang :-)

Pingback fra Brændte mandler | Camilla Sloth
9. december 2010 at 20:54

[...] Hvis du er vild med mandler, så prøv også den supergode opskrift på saltmandler [...]

Pingback fra Cheese puffs | Camilla Sloth
10. december 2010 at 15:57

[...] du vil have endnu flere snacks på bordet, så prøv også saltmandlerne, der altid er et [...]

Kommentar fra Maja

24. november 2011 at 21:34

Har lavet saltmandlerne et par gange nu, og kan anbefale at tilsætte lidt chilipulver til saltvandet :-)

Kommentar fra camillasloth

27. november 2011 at 19:41

Hej Maja

Det har aldrig virket for mig! Er det noget bestemt slags chilipulver, eller er der et trick af en art?

/Camilla

Kommentar fra marie

30. december 2011 at 19:26

de her lyder lette

Kommentar fra Bettina

11. marts 2012 at 19:19

Havde ikke nok mandler, men en masse cashewnødder – de blev bragende gode, og dejligt at de ikke er fedtede lige som købeslagsen. Tak for nem og lækker opskrift :-) B

Kommentar fra Mads-Peter

12. maj 2012 at 19:40

Har lige prøvet dem med 2-3 gram Tandoori-krydderi. Ikke tosset.

Kommentar fra camillasloth

19. maj 2012 at 12:38

Virkelig – ville krydderiet gerne sidde fast? Det er min største udfordring :)

Kommentar fra Annie

7. juli 2012 at 20:24

Håhr, de smagte godt!
Som et lille ekstrafif kan man røge (ryge?) saltmandlerne i sin Weber grill også, det bliver de ikke ringere af :)
Jeg gav dem et kvarters tid med egetræsrøg og det smagte godt og tydeligt igennem salten, kan anbefales.

Kommentar fra maja hot

17. september 2012 at 18:14

Perfekte mandler er også gode med paprika

Skriv en kommentar