Roulade

Mange har en forestilling om, at roulade er noget man køber på tankstationer og som kun Robert Dølhus vil spise. Dette er langt fra sandheden – roulader kan være en fornøjelse, hvis de er hjemmelavede.

Her er opskriften på en meget simpel én af slagsen, der smager fantastisk, og som kan varieres i fyld lige så meget man lyster.

Ingredienser:

  • 3 store æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver

Fyld, f.eks.:

  • 4 dl piskefløde
  • nok hindbærsyltetøj til det smager godt, i hvert fald et kvart glas
  • 2 spsk flormelis

Rør æg og sukker luftigt i ca. 5 min. Resten af ingredienserne piskes i, og dejen fordeles på en bageplade med bagepapir. Bag bunden ved 225 grader i 7 min. Vend meget forsigtigt bunden ud på en stykke bagepapir drysset med sukker. Lad den køle af.

Pisk fløden og bland den med syltetøj og flormelis. Kom fyldet ud på bunden og rul den sammen til en roulade. Pak rouladen ind i sølvpapir og kom den i køleskabet i mindst en halv time før den spises.

Der er mange andre muligheder mht fyld – f.eks. er nutella altid en god ting.

Offentliggjort: 8. september 2010 under Kager & Brownies.
Tags: ,

Skriv en kommentar