Gittes konfektkugler

Det er smag og behag hvor mange krydderier, man kan lide i de her konfektkugler, men jeg kan nu godt lide rigtig mange. Specielt synes jeg, at (friskstødt) kardemomme hører til, og i denne sammenhæng giver det en meget julet smag. Læs mere om mine følelser for kardemomme.

Ingredienser:

  • 6 dl mandler
  • 6 dl udstenede dadler
  • 1 tsk kanel
  • korn af 1 vanillestang
  • ¼ tsk stødte nelliker
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk peber
  • Fintreven skal og saft af 1 appelsin eller citron

Fremgangsmåde:

Kør alt undtagen appelsin/citron et par minutter i en foodprocessor. Tilsæt appelsinen og kør en smule mere. Form massen til kugler og tril dem i kakaopulver, kokosmel, finthakkede nødder eller noget helt andet, som du har lyst til. Server konfektkuglerne som snacks i alle mulige sammenhænge.

Er der lidt ekstra mandler tilbage i posen, så lav en hurtigt omgang fristende saltmandler, der passer godt som snack til de fleste kolde drikkevarer, eller prøv en klassisk juleopskrift som brændte mandler, der også en god måde at få brugt den ekstra kardemomme, hvis man har stødt lidt for meget.

Offentliggjort: 8. september 2010 under Snacks.
Tags: , ,

Skriv en kommentar