Kanelsnegle

Opskrift på lækre kanelsnegle, der er én af verdens bedste snacks. Jeg har en filosofi om, at de bør holdes i en størrelse, hvor man kan spise dem i 4-5 bidder, og følger man opskriften og ruller dem ud i de angivne mål, bliver de netop denne størrelse. Regn med at få en 50-60 kanelsnegle ud af anstrengelserne.

Ingredienser:

 • 50 g smør
 • 2,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 0,75 dl sukker
 • 1/4 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 400 g mel

Fyld:

 • 100 g blødt smør
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 spsk kanel

Pensling:

 • 1 æg

Glasur

 • Flormelis
 • Ganske lidt kogende vand

Fremgangsmåde:

Varm smørret og mælken til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Smuldr gæren og opløs den i mælken. Tilsæt sukker og salt og rør til det er opløst. Tilsæt kardemomme og herefter melet lidt ad gangen. Ælt til dejen er smidig og lad den hæve i 40 min.

Rør fyldet sammen. Del dejen i to og rul dem ud til rektangler, ca. 20×30 cm. Fordel fyldet på rektanglerne og rul dem stramt sammen fra den brede side. Skær hver rulle ud i ca. 25-30 stykker. Bøj de løse snipper ind under sneglene og lad dem efterhæve i 40 min.

Pensl kanelsneglene med æg og bag dem ved 200 grader i ca 8-10 min til de er blevet lysebrune. Når sneglene er afkølede kan de overtrækkes med glasur, men jeg har personlig erfaring med, at skal man f.eks. have dem med på en længere biltur, kan det bedst betale sig at udelade glasuren eller vente med at komme den på, fordi det ellers er ret kompliceret at stable dem.  Hvis kanelsneglene skal fryses skal de heller ikke have glasur, men bare direkte i fryseren.

Offentliggjort: 10. september 2010 under Kager & Brownies.
Tags: , , ,

Kommentarer

Pingback fra Flere lækkerier fra Camillas køkken | Mashed Potatoes
7. februar 2012 at 21:13

[...] laver nu dejlig mad. Det er snart et par uger siden jeg blev inviteret på knas til en mindre [...]

Skriv en kommentar