Havregrynsboller

Det her er nogle rigtig lækre havregrynsboller, som jeg bager engang i mellem. De kan sagtens fryses, så man behøver ikke lade sig skræmme af, at der bliver 12-16 boller.

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 250 g havregryn (kan sagtens erstattes af andre gryn)
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker eller 1 tsk honning
  • 2 spsk olie

Pensling:

  • 1 æg
  • havregryn til drys

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker/honning og olie. Hæld blandingen over havregrynene og lad dem suge lidt. Tilsæt melet. Ælt det hele godt sammen og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Form havregrynsbollerne og lad dem hæve 30 min igen. Pensl dem med æg og drys havregryn over. Bag havregrynsbollerne ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Prøv også de lidt grovere femkornsboller eller måske de endnu grovere rugboller

Offentliggjort: 8. september 2010 under Boller & Brød.
Tags: , , ,

Kommentarer

Kommentar fra Sjø

8. september 2010 at 21:46

MUM!

Kommentar fra camillasloth

8. september 2010 at 21:55

Ja du skulle prøve dem, de er simpelthen ikke til at ødelægge! Ikke at du ville det…

Kommentar fra Michelle

15. september 2010 at 17:11

De er gode! Overraskende luftige, men alligevel mættende. Lidt ligesom havregrød i bolleform. Ikke at der er noget galt med det, overhovedet! Men husk at fryse dem ned kort tid efter de er bagt. For to dage efter de altså ikke det mest ophidsende at have med at gøre :)

Kommentar fra camillasloth

15. september 2010 at 18:52

God pointe :-) Ja hvis man ikke er så mange til at spise dem, kan de godt gå hen og blive lidt kedelige i længden.

Pingback fra Ruggrynsboller | Camilla Sloth
25. juni 2011 at 14:08

[...] er meget nemme at lave og et endnu sundere alternativ til havregrynsboller. Fremgangsmåden er den samme, som brugte man havregryn, men bollerne bliver så gode med ruggryn, [...]

Kommentar fra nikolaj

20. februar 2012 at 14:17

…nu med tyttebær

Skriv en kommentar