Cheesecake

Opskrift på lækker, cremet cheesecake. Cheesecaken er nem at lave og rækker til ca. 8-10 personer – men det afhænger selvfølgelig af, hvor sultne man er :-)

Ingredienser:

  • 250 g digestive-kiks
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smeltet smør
  • 500 g flødeost
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 3½ dl creme fraiche (bruges som “låg” på kagen og kan evt. erstattes af en gele eller noget andet lidt syrligt)

Fremgangsmåde:

Knus kiksene og bland krummerne med smør og kanel. Tryk massen ud i en springform foret med bagepapir – også op ad siderne. Bag bunden i 5 min ved 175 grader. Mens bunden bager, så pisk osten med en håndmixer og rør herefter æg, sukker og vaniljekorn i.

Hæld massen oven på bunden og bag den i ca. 45 min ved 175 grader. Pisk creme fraichen luftigt og kom den oven på kagen. Bag cheesecaken igen i 5 min og lad den blive køleskabskold inden den spises. Server den evt. med en bærkompot eller lignende.

Offentliggjort: 8. september 2010 under Kager & Brownies.
Tags: , , , ,

Skriv en kommentar