Broccolisalat

Enhver konstruktion, der kan få broccoli til at smage godt, er en god konstruktion. Og denne broccolisalat er bare rigtig god, både som tilbehør og i sig selv. Broccolisalaten vinder meget ved at få lov til at trække, så spring helst ikke dette punkt over, men lav salaten i god tid.

Ingredienser:

Salat:

  • Ca. 300 g bacon i terninger
  • 2 broccolihoveder (uden stokke)
  • 1½ dl rosiner
  • 1½ dl solsikkekerner
  • 1 rødløg

Marinade:

  • 1½ dl Miracle Whip
  • ¾ dl sukker
  • 3 tsk rødvinseddike
  • en smule salt

Del broccolien i små buketter. Hak rødløget fint og bland det sammen med broccolien og solsikkekernerne. Den oprindelige ordre er at blande rosinerne i nu, og det kan man også fint gøre. Jeg gør det dog aldrig, fordi jeg ikke bryder mig om, at rosinerne når at suge væske inden servering, men det er en smagssag.

Pisk marinaden sammen og hæld den over blandingen, og lad broccolisalaten trække i køleskabet i mindst 3 timer. Hvis man har holdt igen med rosinerne kommes de i, og herefter drysses den sprødristede bacon over lige inden servering.

Offentliggjort: 13. september 2010 under Tilbehør.
Tags:

Kommentarer

Kommentar fra Michelle

15. september 2010 at 17:23

Jeg kan huske engang Pia lavede den her salat! Nam nam!
Dejligt nu at have opskriften!

Kommentar fra camillasloth

15. september 2010 at 18:53

Ja det er en ren klassiker, hun har lavet den mange gange. Og man bliver simpelthen ikke træt af den!

Skriv en kommentar